Methodieken

creëren van waardeketens, ander perspectief aanbieden, co-creatie, strategische implementatie, verbindingen leggen, werken met bestaande potenties en kwaliteiten
 
Pop-Up Restaurant Restwaarde
Pop-Up Restaurant Restwaarde
Pop-Up Restaurant Restwaarde
Pop-Up Restaurant Restwaarde
Pop-Up Restaurant Restwaarde
Pop-Up Restaurant Restwaarde

Pop-Up Restaurant Restwaarde bied op een bijzondere industriële locatie in de Binckhorst (De Besturing) smaakvolle gerechten aan die bereid zijn met verrassende restproducten. Restaurant Restwaarde vraagt met zijn gerechten aandacht voor de problematiek van voedseloverschotten- en verspilling. In de editie van juni 2015 werkte OpTrek weer samen met Youth Food Movement Den Haag en De Lunchboxx.

Het binnenstedelijk bedrijventerrein de Binckhorst in Den Haag herbergt een aantal bijzondere plekken. Op de mooiste hiervan opende POP-UP Restaurant Restwaarde in juni 2015 weer haar deuren. Het tijdelijke restaurant was gevestigd in de sfeervolle industriële haven bij ateliercomplex 'De Besturing'. Hier heb je een spectaculair uitzicht op de kranen van de tegenoverliggende asfaltfabriek. Het dagelijks lossen van de vrachtschepen geeft deze plek theatrale allure. Restaurant Restwaarde bod een unieke kans om deze locatie te ontdekken gekoppeld aan een bijzondere smaakervaring.
Je kon op de vrijdag genieten van kleine hapjes en een borrel (bereid door de koks van De Lunchboxx, een lokale horecaondernemer in het gebied). En op de zaterdag en zondag kon je plaats nemen voor een 3-gangen menu bereid door Youth Food Movement Den Haag met als chef Mijke van Waesberge. Mijke ging koken met bijvangst van kotter SCH65 uit Scheveningen. De vis ging vers uit de zee en in Restaurant Restwaarde direct op het boord.

Houd de FB Restaurant Restwaarde pagina in de gaten of mail.

Onderstaande foto's: Renée Rooijmans

POP-UP Restaurant Restwaarde is een onderdeel van het project ReSourceCity Binckhorst. Dit is een project in de Binckhorst ontwikkeld door Mobiel projectbureau OpTrek. In ReSourceCity Binckhorst staat het creëren van nieuwe producten en ook diensten centraal door het verbinden van bestaande lokale resources. Er wordt opnieuw invulling gegeven aan reeds aanwezige menskracht, ruimtes, (rest) -materialen, kennis en vaardigheden. Zo creëert ReSourceCity Binckhorst nieuwe waardeketens die de ontwikkeling van de Binckhorst een impuls geven.

 

De tweede en derde editie 2014/2015 van Restaurant Restwaarde is ism Youth Food Movement Den Haag  tot stand gekomen.

De eerste editie in 2013  werd in coproductie met het Ministerie van reVitalisering (Mariska Mell) en de Lunchboxx (Leo van Ruyven en Arlette van Dam) ontwikkeld en gerealiseerd. Uitvoering verder i.s.m. Gastheeren Catering (Caballerofabriek) De Besturing (Tiddo de Ruiter & Dennis Slootweg, inrichting, We-Are-AMP, vormgeving en Krista te Brake, productie).

Met dank aan: alle vrijwilligers en projectpartners voor hun inzet en in het bijzonder voor de editie in 2013 het Ministerie van reVitalisering en de Lunchboxx.

De eerste editie in 2013 van Pop-Up Restaurant Restwaarde is mede mogelijk gemaakt door: Stichting DOEN en de gemeente Den Haag. Bijdragen in natura: Sligro, (DHiT) Den Haag in Transitie, BINK 36, Vuurrood, het Rode Kruis, De Lunchboxx, Mobiel projectbureau OpTrek, Ministerie van reVitalisering, Refunc, HABO/HRT riool techniek, PontMeyer, Repro van de Kamp en De Besturing.

 

 

 


De praktijken van urban curating gaan welbewust in een langzaam tempo en worden gekenmerkt door een toewijding voor de lange termijn..